بهترین کانسپت های نمایشگاه خودرو 2017 فرانکفورت

سازندگان خودروها از نمایشگاه‌های خودرو به عنوان فرصتی برای ارایه تصویری از خودروهای آینده در کنار نمایش آخرین مدل‌های تولیدشده خود استفاده می‌کنند. نمایشگاه خودروی فرانکفورت یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های خودرو است و بسیاری از سازندگان، برجسته‌ترین خودروهای طراحی‌شده برای آینده را در این نمایشگاه معرفی می‌کنند. امسال نیز نمایشگاه فرانکفورت میزبان تعداد بالایی از کانسپت‌های سازندگان مختلف بود.

کانسپت‌ها به سازندگان اجازه می‌دهند که ایده‌های مختلف خود را به نمایش بگذارند و واکنش مردم و مطبوعات را نسبت به این ایده‌ها بسنجند و به این وسیله  تصمیم بگیرند که کدام ویژگی را حفظ کنند و کدامی‌ک را از مدل‌های آینده حذف کنند. در ادامه به بررسی بهترین کانسپت‌های ارایه‌شده در نمایشگاه فرانکفورت می‌پردازیم.

Owl  آسپارک


هرچند ارایه سوپرکارها توسط برندی که در این کار چندان شناخته‌شده نیست کار آسانی نیست، اما این خودروها الزاما همیشه توسط بزرگان صنعت خودروسازی ارایه نمی‌شوند. جدیدترین عضو باشگاه سازندگان سوپرکارها برندی ژاپنی به نام آسپارک است که خودروی مدل Owl خود را در این نمایشگاه ارایه داده است. ظاهراً این خودرو پرشتاب‌ترین خودروی الکتریکی بازار بوده و قادر است شتاب صفر تا 100 کیلومتر در ساعت را زیر 2 ثانیه ثبت کند.
هنوز جزئیاتی از پیشرانه این خودرو اعلام نشده اما به نظر می‌رسد که خروجی پیشرانه به تمامی چرخ‌ها منتقل شده و بیش از 1000 اسب بخار باشد. اگر ادعای آسپارک درباره شتاب زیر 2 ثانیه‌ای صحیح باشد پس باید لاستیک‌های فوق‌العاده‌ای برای آن در نظر گرفته شده باشد.

آیکون آئودی

آئودی امسال با دو سوپرکار به نمایشگاه فرانکفورت آمد که یکی از آنها آیکون چهاردر است که آینده طراحی بدنه این برند را به نمایش گذاشته است. آیکون آئودی با طول 5.4 متری یکی از بزرگ‌ترین خودروهای کانسپت ارایه‌شده در نمایشگاه فرانکفورت است. تفسیر این شرکت از خودروهای  خودران آینده، حذف کامل راننده و صرفا سوارکردن افرادی به‌عنوان تماشاگر و مسافر محض تعبیر می‌شود. واقعیت این است که وقتی شما به درون این خودرو می‌نگرید، هیچ نشانی از ابزاری برای کنترل آنچه در خارج از خودرو اتفاق می‌افتد نمی‌بینید. این محصول، یک خودروی خودران سطح ۵ است. آئودی وعده داده است آئودی که این خودرو پس از شارژ کامل و با سرعت ثابت ۱۲۸ کیلومتر بر ساعت، می‌تواند مسافتی به طول ۸۰۰ کیلومتر را بپیماید. آیکون تنها یک طرح مفهومی‌ است و هیچ برنامه‌ای برای تولید آن وجود ندارد؛ اما این کانسپت به ما مجموعه ایده‌هایی از آینده صنعت خودرو می‌دهد که تا شکل‌گیری آن راه زیادی باقی نمانده است.

ب ام و i ویژن دینامیک

ب‌ام‌و از خودروی الکتریکی جدیدی در نمایشگاه خودروی فرانکفورت 2017 رونمایی کرد که i ویژن دینامیک نام دارد و به عنوان یک گرن کوپه در جایگاهی بین مدل‌های i3 و i8 قرار گرفته و رقیب تسلا مدل 3 خواهد بود. ب‌ام‌و مشخصات فنی این خودرو را منتشر نکرده اما گفته که قادر خواهد بود زیر 4 ثانیه از سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد و به سقف سرعت 200 کیلومتر در ساعت برسد. محدوده حرکتی i ویژن دینامیک نیز حدود 600 کیلومتر اعلام شده است. همانند مدل مفهومی X7 iPerformance، این خودرو نیز دارای جلوپنجره بزرگی است اما با توجه به تمام الکتریکی بودن، خودرو نیازی به خنک کردن نداشته و یک بخش تزئینی است.
این خودرو نیز کاملا خودران است و راننده می‌تواند در مواقع لزوم کنترل خودرو را به دست بگیرد.

پروسید کیا

غیرمنتظره، عجیب و هیجان انگیز؛ این‌ها صفاتی هستند که می‌توان برای جدیدترین کانسپت کیا با نام پروسید (Proceed) به کار برد. این خودروی مفهومی در استودیوی کیا در فرانکفورت و فقط 500 متر آن طرف تر از جایی که رونمایی شد ، طراحی گردیده و به گفته آقای گریگوری گویلام  (Gregory Guillaume) آغازگر نوع جدیدی از اتاق‌ها در بین محصولات این کمپانی خواهد بود. کانسپت پروسید در دسته اتومبیل‌های شوتینگ بریک قرار می گیرد. این سبک از طراحی بسیار مشابه خودروهای استیشن واگن بوده و حتی به اعتقاد برخی تفاوتی بین این دو وجود ندارد.
ظاهر این کانسپت کره ای بسیار جسورانه و پویا بوده و در آن خبری از ستون B نیست. جلو پنجره موسوم به پوزه ببر، چراغ های اصلی کشیده، ورودی های هوای حجیم سپر، کاپوت متورم که از مدل استینگر الگوبرداری شده، رینگ های آلیاژی 20 اینچی با 6 پره بزرگ، قاب نورانی شیشه های جانبی و چراغ های اصلی بسیار باریک در نمای عقب دیگر خصوصیات بارز کانسپت پروسید هستند.هنگامی‌که راننده به این خودرو نزدیک می‌شود، برای خوشامدگویی به وی، کابین به‌صورت خودکار روشن می‌شود و دستگیرهٔ مخفی درها نیز از جای خود بیرون می‌آیند.

کانسپت اسمارت EQ فورتو


یک روز پس از آن‌که شرکت مینی از کانسپت برقی خود رونمایی کرد، دایملر از نمونه مفهومی جدید اسمارت ویژن EQ ForTwoo پرده برداشت. این خودروی دوسرنشینه کوچک نه‌تنها ردپای خودروی تمام‌برقی مرسدس Generation EQ را دنبال می‌کند،  بلکه به مجموعه‌‌ی کاملی از فناوری‌های لازم برای استفاده به‌عنوان خودروی اشتراکی (اجاره‌ای) خودران مجهز است. این حباب رنگارنگ کوچک پس از شناسایی و اطلاع‌رسانی به مخاطب‌ مورد نظر، او را به مقصد درخواستی می‌رساند.
کانسپت برقی اسمارت بر اساس معیارهای استراتژي CASE طراحی شده است. این واژه از حرف اول کلمات شبکه مرتبط (Connected)، سواری خودران (Autonomous)، کاربرد همگانی و انعطاف‌پذیر (Shared & Services) و محرکه برقی(Electric) تشکیل شده است. تمامی زمینه‌های CASE، جزو یکپارچه استراتژی شرکت دایملر AGG هستند. هدف دایملر، شکل دادن به حمل‌ و نقل ادراکی از طریق ایجاد پیوستگی بین موضوعات CASE است.
سرنشین‌ها به‌منظور زمان‌بندی سفر به تلفن‌ همراه نیاز دارند و به‌جای روش تطبیق چهره راننده با عکس کوچک پروفایل روی گوشی، هر مسافر با پیغامی شخصی‌ که روی نمایشگر دیجیتال جلو و سطوح نورافکن کناری خودرو ظاهر می‌شود، استقبال می‌شود.  برخلاف آنچه در کانسپت مرسدس F015 سال ۲۰۱۵۵ دیدیم؛ دایملر برای این خودرو از فرمان و پدال  استفاده نکرده است و در غیاب این دو،‌ کنترل‌های کابین، تونل انتقال و سایر تجهیزاتی که در فضای داخلی خودروهای غیر خودران بنزینی دیده می‌شود، فضای داخلی بزرگی برای سرنشین‌ها در دسترس است که نسبت به جثه کوچک خودرو فراتر از حد انتظار احساس می‌شود.
در اقدامی جالب دایملر از سرویس «1+1» برای دوست‌یابی با خودرو استفاده کرده است. زمانی که مسافری تنها سوار شود، خودرو سایر مسافرین محلی را بر اساس پروفایل و نقشه سفر فعلی پیشنهاد می‌کند، سرنشین تنها توانایی قبول یا رد پیشنهاد را دارد و وقتی که سرنشین مورد نظر روی صندلی بنشیند، نمایشگر دیجیتال علایق مشترک مثل موسیقی و ورزش را برای برقراری ارتباط آسان‌تر نمایش می‌دهد.
پیشرانه برقی اسمارت ویژن EQ ForTwo، از یک باتری ۳۰ کیلووات ساعت لیتیوم یون قدرت می‌گیرد. طبق تصویر‌سازی دایملر برای ‌آینده، هر خودرو در زمان عدم ارائه سرویس به‌صورت خودکار به ایستگاه‌های شارژ هدایت می‌شود. این خودروها قابلیت شارژ القایی دارند و در ساعات اوج مصرف در راستای کاهش فشار، می‌توانند برق را به سیستم برگردانند. 

مرسدس بنز آ ام گ پراجکت وان

کانسپت مرسدس بنز AMG پراجکت وان (Project One) مجهز به یک پیشرانه شش سیلندر V شکل ۱٫۶ لیتری هیبریدی در جلوی خودرو می باشد که قدرت این پیشرانه مستقیما به چرخ های عقب انتقاد داده می شود. پیشرانه این خودرو از پیشرانه نصب شده بر روی خودرو فرمول یک مرسدس بنز گرفته شده است.
این خودرو در مطالب پیشین به صورت تفصیلی بررسی شده است.

نظر خود را بنویسید