عوامل جدید موثر بر تخفیفات بیمه ای چیست؟

عوامل جدید موثر بر تخفیفات بیمه ای چیست؟

رئیس نظارت بر بیمه های خودرو بیمه مرکزی با اشاره به اصلاح و تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث در سال 95 گفت: این قانون بسیاری از کاستی های قانون قبلی را بر طرف نموده و پیشرفت ها و مزایای بسیار خوبی دارد از جمله این که در صورت افزایش نرخ دیه، دیگر نیازی به دریافت الحاقیه از طرف دارندگان بیمه نامه شخص ثالث نیست.
عوامل جدید موثر بر تخفیفات بیمه ای چیست؟

رئیس نظارت بر بیمه های خودرو بیمه مرکزی با اشاره به اصلاح و تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث در سال 95 گفت: این قانون بسیاری از کاستی های قانون قبلی را بر طرف نموده و پیشرفت ها و مزایای بسیار خوبی دارد از جمله این که در صورت افزایش نرخ دیه، دیگر نیازی به دریافت الحاقیه از طرف دارندگان بیمه نامه شخص ثالث نیست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از خبرخودرو، علی رشیدی افزود: یکی دیگر از این مزایا این است که افرادی که با خودروهای گران قیمت تصادف می کنند تا مبلغ 50 درصد دیه یک مرد مسلمان متعهد هستند، به عبارت دیگر در سال جاری بیمه گذار تا 140 میلیون تومان متعهد است و برای مبالغ بالاتر تعهدی ندارد و به همان نسبت از خسارت کاسته می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: از سال آینده نرخ بیمه برای اشخاص به صورت یکسان محاسبه نمی شود بلکه عواملی همچون سوابق رانندگی پر خطر، نمرات منفی ثبت شده در سیستم راهنمایی و رانندگی و گذراندن دوره آموزش رانندگی ایمن و کم خطر، در تعیین نرخ بیمه اثرگذار است و رانندگان قانونمند از تخفیفات بیمه ای برخوردار خواهند شد و رانندگان پر خطر نیز باید حق بیمه های بیشتری بپردازند.
وی افزود: نیروی انتظامی سوابق نمرات منفی رانندگان را بر مبنای شماره پلاک خودرو در اختیار بیمه گران قرار خواهد داد تا متناسب با آن میزان حق بیمه تعیین شود.
رئیس نظارت بر بیمه های خودرو بیمه مرکزی گفت: در تصادفاتی که خسارت وارده کمتر از 2.5 درصد دیه ماه حرام سال جاری به عبارتی کمتر از 7 میلیون تومان باشد بدون اخذ کروکی و گزارش پلیس خسارت به زیان دیدگان پرداخت می شود.
وی افزود: البته در شرایط تصادفات زنجیره ای، همراه بودن تصادف با خسارت بدنی، خسارت بیشتر از 7 میلیون تومان، هنگامی که یکی از طرفین قبول نداشته باشد که مقصر است، یکی از طرفین بیمه نامه نداشته باشد و یا یکی از طرفین گواهینامه رانندگی نداشته باشد پلیس راهنمایی و رانندگی موظف است بدون توجه به سقف خسارت وارده کروکی و گزارش تهیه نماید.
رشیدی در خصوص افزایش حق بیمه های خودرو در سال جاری اظهار داشت: در سال جاری بیمه شخص ثالت افزایش نیافته است و در سال آینده متناسب با افزایش نرخ دیه از جانب قوه محترم قضاییه افزایش خواهد یافت همچنین حق بیمه بدنه نیز با قیمت خودرو رابطه مستقیم داشته و بر اساس آن تغییر می کند.
وی در رابطه با اجباری شدن بیمه بدنه برای خودروهای غیر متعارف گفت: بیمه بدنه برای خودروهای غیر متعارف اجباری نشده است ولی از آنجا که بر اساس قانون بیمه شخص ثالث افراد فقط تا 50 درصد دیه ماه حرام متعهد هستند و در خسارت های بالاتر خود مالکان مسئول هستند، بهتر است که صاحبان این خودروها نسبت به تهیه بیمه بدنه اقدام نمایند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بیمه های خودرو کاستی هایی دارند یا خیر اظهار داشت: یکی از موارد بیمه خودرو در کشور که نسبت به سایر کشورها ناقص است و قرار است تا پایان برنامه 5 ساله ششم برطرف شود این است که بیمه نامه شخص ثالث باید ارتباط مستقیم با راننده داشته باشد به عبارتی از حالت خودرو محور کنونی که بیمه نامه بر اساس خودرو صادر می شود و با خودرو نقل و انتقال می یابد خارج شود و راننده محور شود تا به عدالت نزدیکتر شود.
وی خاطر نشان کرد: البته سوابق تخفیفات از خودرو برداشته شده و راننده محور شده است ولی امیدواریم با ایجاد زیرساخت های لازم بیمه نامه شخص ثالث و حوادث رانندگی به یک بیمه نامه راننده محور تبدیل شود.
رئیس نظارت بر بیمه های خودرو در پایان با ذکر توصیه هایی خاطر نشان کرد: در مواقعی که افراد دچار خسارت های جانی می شوند می توانند مستقیما به جای مراجعه به دادگاه به شرکت های بیمه مراجعه نمایند و از شرکت بیمه بخواهند بر اساس نظریه پزشکی قانونی و کروکی پلیس راه یا کمیسیون حمل و نقل جاده ای نسبت به پرداخت خسارت اقدام نماید، ضمن اینکه به تاریخ اسناد و مدارکی که به شرکت بیمه ارائه می دهند توجه داشته باشند زیرا بعدا بعضی از تعهدات با این تاریخ ها مشخص می شود و اگر پیگیر خسارت هایشان نباشند ممکن است افزایش دیه هایی شامل حال آنها شود که مقصرین حادثه یا بیمه گذار باید آن را جبران نمایند.

منبع: خبر ماشین

نظر خود را بنویسید