بدلیل مشکلات زیر ساخت جهت ارتباط با پشتیبان سایت موقتا با شماره 09120267716 در تماس باشید

نتایج طراحی و تولید پیشرانه خودرو در کشور

یکی از اصلی‌ترین چالش‌های صادرات خودرو از کشورمان، نبود گیربکس اتوماتیک و همچنین موتورهایی با حجم پایین است. موتور خودروهای ایرانی غالبا حجم ۱۷۰۰ سی‌سی دارند و این مساله در صادرات کشورمان تاثیرگذار است چرا‌که بیشتر کشورها مالیات و عوارض بسیاری بر موتورهایی با حجم مصرف بالاتر از ۱۵۰۰ سی‌سی دریافت می‌کنند.

نتایج طراحی و تولید پیشرانه خودرو در کشور

نتایج طراحی و تولید پیشرانه خودرو در کشور

همچنین کشورهای مختلف با افزایش استانداردها و در جهت جلوگیری از افزایش مصرف سوخت، مالیات بسیاری بر خودروهایی با سوخت بالاتر از ۵لیتر وضع کرده‌اند.

مسائل این‌چنینی باعث می‌شود مصرف‌کننده خارجی با وجود ارزان‌تر بودن خودروهای ایرانی نسبت به خودروهای سایر کشورها، از خرید آن اجتناب کند.

یکی از برنامه‌هایی که شرکت‌های خودروساز در راستای افزایش میزان صادرات خود طی سال‌های گذشته در پیش گرفته‌اند، استفاده از موتورهایی با حجم پایین و همچنین بهره‌گیری از گیربکس‌های اتومات است.

در این راستا به نظر می‌رسد با عرضه خودروهایی همچون کوییک و ساینا اتومات در بازارهای بین‌المللی، صادرات خودرو از کشورمان بیش از گذشته باشد و به تبع آن صادرات قطعه نیز افزایش پیدا کند.

افزایش صادرات موجب ارزآوری و افزایش سود خودروسازان داخلی خواهد شد و باعث می‌شود این شرکت‌ها با فراغ بال در زمینه توسعه محصولات خود گام بردارند.

در این زمینه با مجتبی میرسهیل ، مدیر‌عامل شرکت توسعه قوای محرکه تیوان که به‌عنوان مجری طرح کلان ساخت و طراحی موتورهای کم‌‌‌مصرف در کشورمان شناخته می‌شود به گفت‌و‌گو پرداختیم.

میرسهیل به نقش پر‌رنگ این موتورها در افزایش صادرات خودرو از کشورمان اشاره می‌کند و تولید این موتورها را سبب ایجاد جهش سه‌دهه‌ای در فناوری تولید موتور در کشورمان می‌داند.

سایپا قرار است روی چه خودروهایی از این موتور استفاده کند؟ 
قرارداد به این صورت بوده که روی دو پلت‌فرم‌ از سایپا قرار بگیرد اما صحبت‌هایی درباره پلت‌فرم سوم هم شده است. یکی از این پلت‌فرم‌ها، SP است که جدید بوده و در حال توسعه است.

همچنین روی پلت‌فرم x200 یا خودروی تیبا هم این موتور سوار خواهد شد. اولین مشتریان این موتورهای سه سیلندر شرکت سایپا بوده که قرار است روی محصولات مختلف خود، این موتورها را قرار بدهد.

البته باید اضافه کنم این موتور چند مشتری دیگر هم در خارج از کشور دارد اما در حال حاضر سایپا مشتری اصلی این موتورهاست که قرار شده سالانه ۲۵۰ هزار دستگاه موتور برای محصولاتش استفاده کند.

به‌طور کلی این موتور روی چه نوع خودروهایی قرار می‌گیرد؟ 
این موتور روی همه خودروهای ۷۵ تا ۱۶۰ اسب‌بخاری قرار می‌گیرد. یعنی روی کلیه خودروهای کلاس A.B.C سوار خواهد شد.

شرکت‌ شما چه برنامه‌هایی برای آینده دارد؟
برنامه داریم در کوتاه‌ترین زمان به تیراژ اسمی ۲۵۰ هزار دستگاه موتور برسیم. همچنین امیدواریم بعد از این، موتورهای دیگر را هم وارد بازار کنیم. برنامه دیگر ما ورود گیربکس‌‌های جدید به بازار خواهد بود. می‌خواهیم به‌عنوان یک تامین‌کننده تیر-وان پاورترین در بحث قوای محرکه وگیربکس شناخته شویم.

پیش‌بینی شما از آینده بازار ایران چیست؟
ارقام و اعدادی که برای سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده، کاملا مشخص است. از ۳ میلیون دستگاه خودرویی که باید تولید شوند، ۲ میلیون دستگاه آن برای مصرف داخلی در نظر گرفته شده است.

با توجه به استانداردهای مصرف سوخت و آلایندگی که در این زمینه وجود دارد ما هیچ گزینه‌ای برای تولید خودروهای با آلایندگی پایین نداریم و ۲۵۰ هزار دستگاه موتوری که قرار است تولید کنیم، تنها ۱۰ درصد بازار خواهد بود.

جا دارد که ما بیشتر از این‌ها کار کنیم و این ۲ میلیون دستگاه خودرویی که قرار است در کشور تولید شوند با آلایندگی کمتری همراه باشند. باید روند تولید خودروهایی که آلایندگی بالایی دارند، اصلاح شود.

با قرار گرفتن این موتورها روی خودروهای جدید، وضعیت صادرات از کشورمان چه تغییری خواهد کرد؟ 
وضعیت صادرات با این موتورها بسیار بهتر خواهد شد و به‌طور کلی وضع صادرات را بهبود می‌بخشد. همین حالا اگر خودروسازان کشور بخواهند خودروهایشان را با این مصرف سوخت به اروپا صادر کنند،

باید حدود ۱۲ هزار یورو جریمه بپردازند. در نتیجه اگر موتور به‌روزی باشد و بتوانیم معضل مصرف سوخت بالا را حل کنیم، به همان نسبت صادرات خودرو از کشورمان آسان‌تر انجام خواهد شد و رونق خواهد گرفت.

ضمن اینکه این موتور مطابق آخرین فناوری روز دنیا طراحی شده است و تولید آن سبب ایجاد جهش ۳ دهه‌ای فناوری تولید موتور خودرو در داخل کشور خواهد شد.

در بحث خودروهای برقی و هیبریدی هم ورود خواهید کرد؟
یکی از بحث‌ها در خصوص این موتور که به دولت پیشنهاد داده بودیم، استفاده از آنها برای خودروهای هیبریدی بود. یعنی این موتور باید قابلیت داشته باشد که برای خودروهای هیبریدی هم استفاده شود.

اتفاقا یکی از قابلیت‌هایی که این موتور دارد، استفاده از آن در خودروهای هیبریدی است. ضمن اینکه با یک شرکت در حال مذاکره در این خصوص هستیم.

تولید این موتور با چه هدفی و با همکاری چه وزارتخانه‌هایی انجام خواهد شد؟ 
هدف ما تولید کم‌مصرف‌ترین موتور ساخت داخل با ۴٫۵ تا ۵لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و البته با قدرت بالاست. این کار بین چند ارگان ازجمله معاونت اول رئیس جمهور، معاونت علمی و فناوری و همچنین سازمان حفاظت از محیط‌زیست انجام شد.

ضمن اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت نیز مامور شدند هرکدام باری را برای انجام شدن این کار بردارند چراکه این یک کار کلان ملی و مگاپروژه است و تحت عنوان اقتصاد مقاومتی باید این کار انجام شود.

دانشگاه‌ها چه نقشی در ایفای این پروژه دارند؟
ارتباط با دانشگا‌ه‌ها بسیار اهمیت دارد. با دانشگا‌ه‌ها برای یک‌سری از بخش‌ها مانند تست خودرو همکاری خواهد شد. در بحث انتقال فناوری نیز با دانشگاه تهران همکاری صورت خواهد گرفت. در بخش تولید موتور نیز با یکی از دانشگا‌ه‌ها همکاری می‌شود.

ضمن اینکه در بخش طراحی و بحث انتقال فناوری با خارجی‌ها همکاری شده است و شروع تولیدمان با حدود ۵۵ درصد ساخت داخل خواهد بود و ظرف سه سال به ۸۵درصد داخلی سازی خواهد رسید.

با تحقق این انتقال فناوری، متخصصان داخلی دانش لازم برای طراحی و ساخت موتورهای با فناوری روز دنیا را در قالب job sharing تعیین‌شده بین طرف اروپایی و بخش دانش‌بنیان خصوصی داخلی به دست آوردند.

آیا در بحث تامین منابع مالی طرح تولید موتور ملی قرار است کمک و مساعدتی انجام شود؟
شورای اقتصاد در بحث کاهش سوخت قرار بود حمایت‌هایی داشته باشد و در این زمینه سال گذشته یک مصوبه هم داشت اما هنوز اجرایی نشده است.

این مساله تا حدودی منابع مالی ما را که قرار است از صندوق توسعه ملی تامین شود، با مشکل رو‌به‌رو می‌کند. بخشی از این کار هزینه‌های ارزی دارد که صندوق توسعه ملی باید حمایت کند که در این خصوص شورای اقتصاد مصوبه‌ای داشته اما اجرایش هنوز معطل مانده است.

عدم اجرای این مصوبه روی کار شما تاثیری گذاشته است؟
ما کارمان را ادامه داده‌ایم و متوقف نکرده‌ایم. این مصوبه باید چند ماه پیش اجرا می‌شد اما هنوز به جایی نرسیده‌ است. بخش خصوصی در حال حاضر کار را پیش می‌برد.

قرار بر این بود که با مصوبه شورای عالی اقتصاد ۳۲۸ میلیون دلار از محل یارانه کاهش مصرف سوخت به طرح موتور سه سیلندر اختصاص پیدا کند.

نظر خود را بنویسید