همه افتادند ، غیر از تویوتا

آمارهای اعلام شده فروش ماه ژوئیه ۲۰۱۷ صنعت خودرو در مناطقی از جهان نشان از موفقیت نسبی برخی خودروسازان آسیایی همچون تویوتا و میتسوبیشی، همچنین شرکت آمریکایی متکی به فناوری پیشرفته تسلا و تنزل سه غول دیترویت، یعنی فورد، جنرال موتورز و کرایسلر دارد.

خودروهای فروشی تویوتا در کارلسباد کالیفرنیا

خودروهای فروشی تویوتا در کارلسباد کالیفرنیا

اکثر رسانه‌های اقتصادی جهان پیروزی تویوتای ژاپنی بر این سه گروه قدرتمند صنعت آمریکا در بازار داخلی آن کشور را در صدر خبرها قرار دادند و در عین حال از سقوط بازار آمریکا برای هفتمین ماه پیاپی در سال جاری نوشتند.

رویترز به نقل از Autodata Corp گزارش داد که فروش اتومبیل و کامیون‌های سبک در آمریکا در ماه ژوئیه ۲۰۱۷ (۱۰ تیر تا ۹ مرداد) به ۱۶ میلیون و ۷۳۰ هزار دستگاه رسیده است که در مقایسه با ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه مدت مشابه سال گذشته حدود ۷ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این آمار، به نوشته اتوموتیونیوز، ضعیف‌ترین عملکرد بازار در سال جاری را رقم زده و حاکی از این است که صنعت خودروی آمریکا تا پایان امسال پایین‌ترین رقم فروش از زمان فروپاشی بازار سال ۲۰۰۸ را تجربه خواهد کرد.

سقوط بازار آمریکا در بخش اتومبیل بالغ بر ۱۵ درصد و در بخش کامیون و وسایل نقلیه تجاری سبک ۱٫۹ درصد بوده است. در عین حال ماه ژوئیه دومین ماه تنزل پیاپی خودروهای پرطرفدار پیک‌آپ، کراس‌اوور و SUV در آمریکا را رقم زده است.

در این بازار فورد، جنرال موتورز، فیات کرایسلر و همچنین سه خودروساز مهم آسیایی یعنی نیسان، هوندا و هیوندای کیا سقوط تلخی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه کردند.

تویوتا برخلاف سه رقیب آمریکایی و سه رقیب آسیایی توانسته است به خوبی عرض اندام کند و در بازار ژوئیه ۲۰۱۷ آمریکا با ۳ درصد رشد فروش به حدود ۲۲۲ هزار دستگاه خودرو نسبت به ۲۱۴ هزار دستگاه در مدت مشابه سال پیش رسیده است.

 فروش هر خودروساز (بر حسب دستگاه) در بازار آمریکای شمالی در ژوئیه 2017 و ژوئیه 2016 و هفت ماهه اول 2017 و 2016 با محاسبه نرخ تغییر در این بازه زمانی / منبع: مرکز داده‌های اتوموتیونیوز

فروش هر خودروساز (بر حسب دستگاه) در بازار آمریکای شمالی در ژوئیه ۲۰۱۷ و ژوئیه ۲۰۱۶ و هفت ماهه اول ۲۰۱۷ و ۲۰۱۶ با محاسبه نرخ تغییر در این بازه زمانی / منبع: مرکز داده‌های اتوموتیونیوز

 فروش هر خودروساز (بر حسب دستگاه) در بازار آمریکای شمالی در ژوئیه 2017 و ژوئیه 2016 و هفت ماهه اول 2017 و 2016 با محاسبه نرخ تغییر در این بازه زمانی / منبع: مرکز داده‌های اتوموتیونیوز

فروش هر خودروساز (بر حسب دستگاه) در بازار آمریکای شمالی در ژوئیه ۲۰۱۷ و ژوئیه ۲۰۱۶ و هفت ماهه اول ۲۰۱۷ و ۲۰۱۶ با محاسبه نرخ تغییر در این بازه زمانی / منبع: مرکز داده‌های اتوموتیونیوز

این در حالی است که فورد با ۷٫۴ درصد افت در این ماه (۱۹۰هزار دستگاه در مقایسه با ۲۰۶ هزار) و جنرال موتورز با ۱۵ درصد (۲۲۶ دستگاه هزار در مقایسه با ۲۶۷ هزار) بزرگ‌ترین سقوط خود در این سال از سر گذرانده‌اند و فیات کرایسلر نیز ۹٫۴ درصد (۱۶۲ هزار در مقابل ۱۸۱ هزار) افت فروش داشته است.

با توجه به این آمار و ارقام، عجیب نیست که خبرگزاری‌های اقتصادی از سقوط سهام دیترویتی‌ها در روز سه‌شنبه خبر داده‌اند. به گزارش اتوموتیونیوز، ارزش سهام جنرال‌موتورز در بازارهای عمده سه‌شنبه ۳٫۵ درصد و فورد به میزان ۲٫۵ درصد افت نشان داده است.

نیسان در ماهی که گذشت دومین افت خود در سال جاری در آمریکا را تجربه کرد و با ۳ درصد کاهش از حدود ۱۲۲ هزار دستگاه در ژوئیه ۲۰۱۶ به حدود ۱۱۵ هزار دستگاه در ماه گذشته رسید و هوندا ۱٫۲ درصد افت را از سر گذراند و در این ماه ۱۵۱ هزار دستگاه به جای ۱۵۳ هزار دستگاه در ژوئیه ۲۰۱۶ فروخت.
قطب خودروسازی کره جنوبی، هیوندای-کیا همان‌طور که در اخبار و گزارش‌های یک ماه گذشته بارها به آن اشاره شده، فاجعه‌بارترین وضع را در بازار آمریکا در ماه گذشته رقم زده و از حدود ۱۳۵ هزار دستگاه فروش ژوئیه ۲۰۱۶ با حدود ۲۳ درصد سقوط به نزدیک ۱۱۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه در ژوئیه ۲۰۱۷ رسیده است.

در این میان، به گزارش روزنامه کره‌ای The FINANCIAL آمار فروش جهانی این گروه خودروسازی به اندازه بازار آمریکا فاجعه بار نبوده و هیوندای-کیا با مجموع ۲۱۶,۱۱۸ دستگاه خودروی سبک که در یک ماهه گذشته سراسر جهان فروخته و ۴۳,۶۱۱ دستگاه در کره جنوبی، ۶٫۸ درصد در بازارهای خارجی و ۰٫۹ درصد در بازار داخلی کره افت داشته است.

میتسوبیشی از معدود شرکت‌هایی بود که در این بازار رشد نشان داد و حدود ۱٫۷ درصد خود را بالا کشید، اما در واقع خودروساز ژاپنی هم‌پیمان رنو-نیسان فقط حدود ۸ هزار دستگاه خودرو در این مدت در بازار آمریکا فروخته است.

در بازارهای دیگر دنیا در نقاطی که آمار ارائه شده، اوضاع به بدی آمریکا نبوده است. در کانادا بر خلاف همسایه جنوبی این کشور بازار خودرو اتفاقا گرم‌تر از قبل هم شده و به گزارش رویترز، در ماه ژوئیه ۲۰۱۷ نسبت به مدت مشابه سال پیش رشدی در مجموع به میزان ۴٫۹ درصد نشان داده است.

رئیس سازمان خودروسازان بین‌المللی این کشور در واکنش به اخبار اخیر، ابراز امیدواری کرده است که سال ۲۰۱۷ سال رکوردشکنی فروش خودرو در آن کشور باشد. رویترز حتی در این منطقه نیز از بازار داغ ترکیه در یک ماهه اخیر خبر داده است. به گزارش رویترز، بازار خودرو در ترکیه در ماه اخیر ۴۰٫۶ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ تجربه کرده است.

نظر خود را بنویسید