چند نکته کلیدی در هنگام شستن خودرو

۱- قبل از شستن خودرو، حتماً آن را با آب خیس کنید. البته با وجود کمبود آب که این سال‌ها با آن دست به گریبان هستیم، بهتر است به جای استفاده از شیلنگ آب، از یک سطل آب برای شستن خودرو استفاده کنید.

۲- شستشوی خودرو، چه بدنه و چه داخل خودرو را از بالا به پایین انجام دهید. چون اگر در شستشوی خودرو از پایین به بالا حرکت کنید، وقتی قسمت‌های بالایی را پاک می‌کنید، چرکی‌ها به سمت قسمت‌های تمیز شده پایین سرازیر می‌شوند.

۳- برای شستشوی بدنه خودرو از مایع مخصوص شستشوی بدنه خودرو استفاده کنید. بسیاری از افرادی که در خانه اقدام به شستشوی خودرو می‌کنند، از مایع ظرف‌شویی و یا پودر لباسشویی برای شستن بدنه استفاده می‌کنند، اما این کار درست نیست. مواد شوینده موجود در مایع ظرف‌شویی و یا پودر لباس‌شویی بسیار سخت هستند. این سختی باعث می‌شود تا روغن‌های ضروری روی بدنه خودرو پاک شوند و عمر رنگ خودرو تا حد قابل توجهی کاهش یابد.

۴- در شستشوی خودرو از دستکش‌های میکروفایبر به جای اسفنج استفاده کنید. موضوع این است که اسفنج‌ها به دلیل وجود خلل و فرجی که در آن‌ها وجود دارد، باعث جذب غبار و شن‌ها می‌شوند و این ترتیب بعد از مدتی سطح اسفنج زبر می‌شود و مانند سمباده رنگ ماشین را از بین می‌برند و اما حتی با وجود اینکه دستکش مایکروفایبر شن و گرد و خاک را به خود جذب می‌کند، با یک بار شستن به راحتی عاری از هرگونه گرد و خاک و شن می‌شود.

۵- برای شستشو از دو تا سطل آب استفاده کنید یکی برای درست کردن آب و کف و دیگری شستشو، به این ترتیب در مصرف آب نیز صرفه جویی می‌کنید.

۶- وقتی بدنه خودرو را می‌خواهید خشک کنید، به جای استفاده از پارچه معمولی، از پارچه‌های میکروفایبر استفاده کنید. نه تنها جذب آب در این نوع پارچه‌ها بیشتر است بلکه سطح آن بسیار نرم است و ذرات در آن‌ها جمع نمی‌شوند و به این ترتیب آسیبی به بدنه خودرو وارد نمی‌شود.

۷- اگر سطح بدنه را پایش می‌کنید، قبل از انجام این کار، خراش‌های روی بدنه خودرو را پاک کنید. در واقع این همان مرحله‌ای است که بسیاری از شویندگان خودرو از آن بی‌خبرند. پولیش سطح بدنه را براق می‌کند اما خراشیدگی‌ها را از بین نمی‌برد. پس برای رفع خراشیدگی از کیت‌های مخصوص رفع خراشیدگی استفاده کنید. همچنین برای براق‌تر شدن بده خودرو می‌توانید، از مواد نرم کننده مو دارای لانولین استفاده کنید. استفاده از این مواد برای تمیز کردن بدنه خودرو، مثل این است که خودرو را واکس زده‌اید. همچنین در هوای بارانی رد آب و لکه روی بدنه کمتر خواهد شد.

۸- برای تمیز کردن چراغ‌های ماشین، از شیشه شور و جوراب کهنه زنانه استفاده کنید.

۹- از آنجایی که داخل خودرو کمتر در معرض مستقیم هوای آزاد و آلاینده‌ها کمتر قرار دارد، زمان کمتری برای شستشوی داخل خودرو نیاز است.

۱۰- درزهای بین صندلی‌ها و درهای خودرو را با جارو برقی تمیز کنید. همچنین برای تمیز کردن صندلی‌های چرک مرده می‌توانید از محلول آب گرم و یک شوینده ساده استفاده کنید.

۱۱- کف‌پوش داخل خودرو را با برس جارو بزنید و بشویید. جنس کف‌پوش داخل خودرو به گونه ای است که تمیز کردن آن و پاک کردن گرد و غبار از آن بسیار سخت است. از طرفی این کف‌پوش‌ها به طور مستقیم با کف کفش سرنشینان خودرو در تماس هستند و بنابراین حجم زیادی از گرد و خاک را به خود می‌گیرند. برای تمیز کردن این کف‌پوش‌ها برس استفاده کنید.

۱۲- از اسفنج‌های غیر سیلیکونی برای تمیز کردن داشبورد ماشین استفاده کنید. وقتی از اسفنج‌های محافظت کننده سیلیکونی بر روی داشبورد استفاده می‌کنید، ردی روی داشبورد ایجاد می‌کنید. این ردها باعث می‌شود تا گرد و خاک بیشتری جذب شود و در نتیجه دفعات تمیز کردن بیشتر و فاصله زمانی کمتر می‌شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل، از اسفنج‌های محافظ غیر سیلیکونی استفاده کنید.

۱۳- آخرین مرحله در شستشوی خودرو، تمیز کردن شیشه است. در واقع تمیزی قاب شیشه به خصوص شیشه به خصوص شیشه عقب و جلو ماشین به دلیل اینکه تنها راه مشاهده بیرون توسط راننده است، بسیار مهم است. وقتی تمیز کاری داشبورد در خودرو تمام شد، با اسپری‌های شیشه شور، سعی کنید هر گونه لکه و کثیفی روی شیشه چه سطح بیرونی و چه سطح درونی را پاک کنید. برای تمیز کردن شیشه ماشین می‌توانید از دستمال مرطوب بچه نیز استفاده کنید.

یک نکته اساسی را همیشه در ذهن داشته باشید. شستن اتومبیل زمانی که بدنه آن دغ است، مثلاً بعد از رانندگی یا زمانی که زیر آفتاب بوده است، باعث ایجاد لکه و رسوب بر روی بدنه خودرو می‌شود. پس هیچ گاه خودرو را در این زمان‌ها تمیز نکنید.

همه آنچه گفته شد، بخشی از ترفندهای شستشوی ماشین بود که معمولاً برای عمر بیشتر رنگ بدنه و داخل خودرو لازم است و باید مورد توجه قرار گیرد. تمیز بودن بدنه و داخل خودرو می‌تواند یکی از فاکتورهایی باشد که قیمت ماشین را افزایش می‌دهد و معمولاً توسط کارشناسان فروش خودرو مورد توجه قرار می‌گیرد.

نظر خود را بنویسید