8 خودرویی که خریدشان را پیشنهاد نمیکنیم!
علت انتخاب بدترین خودروها در این لیست، متفاوت بوده و هر کدام دلیل مخصوص خود را دارند، برخی توقف تولیدشان چندین سال پیش بوده و بعضی نیز بالای ۲۰ سال است که در خط تولید قرار دارند و ظاهرا قصد بازنشستگی نیز ندارند! قبل از شروع این لیست باید بگوییم که با هیچ یک از خودروهای موجود در آن خصومت شخصی نداشته و صرفا جهت راهنمایی خریداران به معرفی آنها پرداختهایم.
امویام ۱۱۰S
برای اولین محصول به سراغ یک خودروی چینی کوچک میرویم که نه تنها زیبا نیست، بلکه به هیچ عنوان ارزش مبلغ پرداختی خود را نیز ندارد. نسل اول امویام ۱۱۰ که در اصل نام آن چری QQ بود، شباهت زیادی به محصول معروف و البته محبوب دوو ماتیز داشت، محصولی که قبل از خریداری دوو توسط جنرال موتورز، کرمان موتور آن را تولید و روانه بازار میکرد.
قیمت: ۳۲ و ۳۴.۵ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی نچسب!
- موتور ضعیف
- فضای کم داخلی
- وزن سبک
- ایمنی پایین
- ترمز کاسهای محور عقب
- وجود گزینههای بسیار بهتر نو و دست دوم در بازار
- قیمت بسیار بالا!
پژو ۴۰۵ جیالایکس
برای دومین خودرو به سراغ محصولی میرویم که شاید عمرش از برخی از کاربران سایت بیشتر باشد! پژو ۴۰۵، دستگاهی که در سال ۱۹۸۸ به عنوان بهترین خودروی سال اروپا انتخاب شد. در سال ۱۳۶۹ خط تولید این محصول در کشور راهاندازی و هنوز هم ایرانخودرو در حال تولید و عرضه آن به بازار است. پژو ۴۰۵ در طول حیات خود در ایران، در مدلهای مختلف معرفی شد که برای مثال میتوان به GLX ،GLI و SLX اشاره نمود.
قیمت: ۳۰.۱ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی کهنه و فسیل!
- موتور قدیمی و ۸ سوپاپه
- مصرف سوخت بالا
- استهلاک زیاد
- ترمز کاسهای محور عقب
- ارزش خرید پایین
پژو ۲۰۷i اتوماتیک
دوباره یک محصول دیگر از خودروسازی پژو که البته عمر کمتری نسبت به ۴۰۵ دارد! پژو ۲۰۷ در اصل در بازار کشورهایی مانند برزیل به عنوان پژو ۲۰۶ پلاس شناخته میشود. ایرانخودرو اخیرا و بعد از یک وقفه نسبتا طولانی، دوباره شروع به تولید پژو ۲۰۷i کرده است. این محصول در دو نسخه دستی و اتوماتیک به فروش میرسد که مدل اتوماتیک آن مدنظر است.
قیمت: ۴۸ تا ۵۴ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- تفاوت طراحی کم نسبت به پژو ۲۰۶
- مشکلات در مونتاژ
- قیمت بالا
- بعضا صدای داشبورد
- کم کردن روغن در برخی نمونههای تولیدی
ساینا اتوماتیک
این خودرو هنوز روانه بازار نشده ولی باید به زودی شاهد عرضه آن باشیم. ساینا LUX که نسخه اتوماتیک این دستگاه محسوب میشود قیمتی برابر با ۳۸.۵ میلیون تومان دارد که از نسخه دستی ۱۰ میلیون تومان ناقابل گرانتر است! از نظر موتور بین نسخه دستی و اتوماتیک تفاوتی وجود ندارد و تنها میتوان در بخش تجهیزات، نمونه اتوماتیک را برتر دانست.
قیمت: ۳۸.۵ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی نه چندان زیبا
- موتور ضعیف
- ایمنی نامشخص
- ترمز کاسهای محور عقب
- اختلاف قیمت زیاد با نمونه دستی
- قیمت بالا و ارزش خرید پایین
ولکس C30
برای اولین محصول در بین خودروهای دست دوم، به سراغ دستگاهی میرویم که در زمان حضور در بازار، حاشیههای فراوانی را با خود به همراه داشت. راین خودرو، شرکتی که در گذشته وظیفه تولید اتومبیلهای مانند هیوندای آوانته و ورنا را برعهده داشت، بعد از اعمال تحریمها همانند بسیاری از تولیدکنندگان مجبور به همکاری با شرکتهایی چینی شد. خوشبختانه چین به علت جمعیت زیاد و همچنین بزرگ بودن، دارای سازندگان ناشناس بسیاری است! البته ولکس C30 تولید شرکت چینی گریتوال بوده، شرکت بزرگی که شروع فعالیت آن به سال ۱۹۸۴ برمیگردد.
قیمت: ۳۳ تا ۴۰ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- خدمات نامناسب راین خودرو
- کمبود قطعات در بازار
- کوتاه بودن سقف برای سرنشینان عقب
- بازار دست دوم نه چندان مناسب
- شتاب تقریبا پایین
- برند ناشناخته در بازار ایران
- وجود گزینههای بهتر حتی در بین محصولات چینی
- فضای کم عقب برای سه سرنشین
- تکانهای زیاد ماشین در مواجه با دستاندازها
- وجود حالت سبکی در سیستم فرمان
پروتون ایمپیان
به سراغ خودرویی میرویم که حضور بسیار کوتاهی را در کشور ما تجربه کرد، محصولی که به علت محبوبیت بالای GEN2 در بازار ایران، معرفی شد ولی نتیجهای جز شکست برای این خودروسازی نداشت.
همانطور که میدانید پروتون یک شرکت مالزیایی بوده که از سال ۱۹۸۳ فعالیت خود را شروع کرده و کمپانی انگلیسی لوتوس نیز یکی از زیرمجموعههای آن محسوب میشد، البته اخیرا جیلی آن را خریداری کرده است. برخلاف GEN2 که از طراحی زیبایی بهره میبرد، با مشاهده پروتون ایمپیان اولین واژهای که به ذهن شما میرسد “زشت” است!
قیمت: ۳۲ تا ۳۸ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- بازار دست دوم نامناسب
- طراحی زشت
- صدای بالای موتور
- دور فرمان کم
- نایاب بودن قطعات
- شتاب کم به علت وزن بالا
لیفان X60
شاید جنجالیترین خودروی موجود در این لیست، لیفان X60 باشد. این شاسی بلند چینی با وجود فروش مناسبی که در بازار تجربه کرد، عملکرد مناسبی ندارد. موتور ۱۷۹۴ سیسی در نظر گرفته شده برای این محصول دارای ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ بوده و قادر به تولید ۱۳۱ اسب بخار است. این موتور برای چنین خودرویی مناسب نبوده و شتاب پایینی را برای آن به همراه دارد
قیمت: ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- کیفیت مونتاژ پایین
- کیفیت پایین کابین
- قدرت کم موتور
- سیستم انتقال قدرت نامناسب
- کیفیت پایین صفحه کلاچ
- افت قیمت زیاد
- شتاب کم
- ایرادات فنی گسترده
زانتیا
زانتیا که زمانی در بازار ایران حکمرانی میکرد، به عنوان آخرین گزینه این لیست انتخاب شده است. در ابتدا باید بگویم که در زمان حضور این خودرو در بازار، سواری نرم، هندلینگ مناسب وشتاب بالا برای بسیاری از رانندگان لذتبخش بود.
قیمت: ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان
چرا نخریم؟
- طراحی داخلی ساده
- ایمنی پایین
- استهلاک بالا
- قیمت بالای قطعات یدکی
- کمیاب بودن قطعات یدکی اصلی در بازار
- مصرف سوخت نهچندان مناسب
- دید ناکافی عقب
- سیستم تعلیق هیدروپنماتیکی (با توجه به کارکرد بالای نمونههای دست دوم باید از آن به عنوان یک نکته منفی یاد کرد)
منبع: چرخان
همچنین بخوانید:
*افزایش چشمگیر آمار شکسته شدن سانروف در خودرو
نظر خود را بنویسید