بعد از انتخاب دوباره حسن روحانی بهعنوان رئیسجمهوری، یکی از مهمترین موضوعاتی که در خودروسازی و قطعهسازی مطرح میشود، ادامه وضعیت این صنایع در دولت آینده است. در این زمینه بهرام شهریاری، فعال قطعه سازی به بیان نظرات خود پرداخته است.
با شروع دولت دوزادهم به ریاست آقای روحانی وضعیت قطعهسازی و خودروسازی در چه مسیری گام خواهد برداشت؟
در این زمینه می توان گفت با حضور دولت جدید، مسیری که برای توسعه اقتصادی و صنعتی در کشور باز شده است، تداوم خواهد یافت. از سوی دیگر با ادامه دولت تدبیر و امید در چهار سال آتی، جریان تولید و همکاری ها در صنعت خودرو و قطعهسازی شتاب بهتری خواهد یافت.
در حالی که بیشک با تداوم دولت روحانی، موضوع حضور و ادامه سرمایهگذاری خارجی در صنعت خودرو و قطعه سازی که در این مدت تا حدودی با بلاتکلیفی همراه شده بود، به جریان خواهد افتاد.
با ادامه دولت جدید، قراردادهای خارجی به چه سمتو سویی خواهند رفت؟
در صورت ادامه مشارکت با همتایان خارجی ضمن اینکه قطعهسازان از دانش مدیریت، دانشفنی و طراحی بهرهمند میشوند، امکان دستیابی به بازار شرکتهای خارجی را نیز بهدست خواهند آورد.
البته این جریان مستلزم ایجاد تعادل در محیط کسب وکار است تا تولیدات داخلی با قیمت تمامشده مناسب و رقابتی به بازارهای دنیا صادر شوند.
مهمترین مولفه برای ایجاد قیمت رقابتی خودرو چیست؟
یکی از مهمترین مولفهها برای دستیابی به قیمت رقابتی، تیراژ تولید است که میتواند راه نجات قطعی تولید در صنعت خودرو و قطعهسازی ایران باشد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند باید فضا برای تولیدکنندگان داخلی به همان اندازه که برای خارجیها باز است، فراهم شود. در این زمینه چه اقدامی باید کرد؟
اینکه تولیدکننده و شریک خارجی قادر به تولید در تیراژ بالا، تامین مواد اولیه ارزان و پرداخت بهره بانکی پایین باشد اما اگر تولیدکننده داخلی چنین شرایطی را نداشته باشد، طبعا نمیتواند با شرکتهای خارجی رقابت کند. باید شرایط کسبوکار برای هر دو طرف خارجی و داخلی یکسان باشد تا محصولات قابلرقابت در داخل تولید شوند.
نظرات